Hur jag tagit alla mina stjärnbilder är ingen konst, eller något svårt alls. Jag går ut en stjärnklar natt (alla mina stjärnbilder är tagna i min stuga, där är det mindre lampor runt omkring & bättre stjärnklara nätter), sätter upp min kamera på mitt stativ, riktar den uppåt himlen (där jag vill ta fotot) & ställer in min kamera på cirka 15-20 sekunder, med iso 100-200. Det är lite beroende på om månen är framme & lyser starkt, då behövs det bara 15 sekunder, annars kör jag med 20. Ställ på manuellt fokus, & ställ in fokuset på att fokusera så långt borta som möjligt (infinitive). Med dessa inställningar blir mina bilder lite överexponerade, precis som jag vill ha dem. Jag använder så lågt bländarvärde som möjligt för att ändå få en så snabb slutartid som möjligt, men ändå en bra bild. Ha dock inte mer än 20 sekunder, så blir stjärnorna sträck - eftersom jorden snurrar. Hoppas att detta var till hjälp, fråga på om det är något ni inte förstår. :)