Tjugo i fem ringde väckarklockan imorse, & för första gången på en vardag på flera år åt jag frukost med min mamma. Efter det var det dags att gå till dagiset, & gud vad mysigt där var på morgonen. Iochmed min tidiga timme på morgonen slutade jag tolv, & när jag kom hem gjorde jag denna underbara Hedwigsoppan, mitt egna recept. 

Två stora portioner: 

  • ca 3-4 stora nävar med qournfärs
  • 1 gullök
  • 1/2 paprika
  • 6 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 potatisar (jag använde Asterix)
  • 1 morot
  • 5 cocktailtomater 
  • salt & persilja (valfritt) 
Hacka gullöken och paprikan. Fräs med qournfärsen till löken blivit genomskinlig. Hacka moroten, potatisarna och dela cocktailtomaterna i halvor. Tillsätt resterande ingredienser, låt koka upp & sjud sedan i cirka 15 minuter. Krydda efter behag & smak. Höstigt god!