Nu har jag haft min fina Nikon i nästan precis en månad, & det har varit en del som frågat om hur den är osv. Jag är så himlans nöjd med den - kvalitén på bilderna är fantastisk, det är så lågt brus när jag har högt ISO-tal, den tar många fler bilder i sekunden, & den är väldigt bekväm att fotografera med (osv). Den slår min gamla Samsung nx11 med stormsteg. Men det är faktiskt lite kul att se att trots Nikons stora överlägsenhet så fanns det några smågrejer som Samsungen var bättre på; t ex på vitbalansen. Samsungen hade fler vitbalansinställningar, & de var väldigt bra. Nikonen har väldigt få val av vitbalansen, & tyvärr är de inte speciellt bra. Även när man fotograferar så att man ser det man ska fotografera på själva skärmen, & inte i sökaren. Efter man tagit bilden så tar det en liten stund (5-7 sekunder) för att man sedan kan ta ytterligare en bild med Nikonen. På Samsungen kunde man ta en till direkt. Men som sagt, Nikonen är så mycket bättre & jag stormtrivs med den. Jag lärde mig kameran rätt så snabbt & den är inte så krånglig. Är det dock ens första kamera man ska köpa så rekommenderar jag Samsungen. Kvaliteén var självfallet ganska bra ändå, & den var väldigt lätthanterlig & inte alls krånglig. Så jag är så glad att jag valde den som förstakamera, men också lika glad att jag nu fått denna som hjälper mig att vidareutvecklas.